Top Social

Beauty, Lifestyle and Complaints

3/25/2014

childhood memories #1


HALLO GUUUUUYYS.
MESTI HANGPA SEMUA RINDU KAT NYAH KAN?????? hahahahaha lol


okay ._.

by the way, i guess you guys have never heard about my childhood stories kan? yeah i guess i never really tell because my childhood was actually my horrible terrifying nightmare (not even joking).

so yesterday, as usual, bila i pi makan kat plaza siswa i often tengok semua orang. plus i'm having my lunch alone since aisya ada kelas for another six hours. then i saw this one face. and something came across my mind. to be honest i didn't even know him. like really.

and the thing that flashes in my mind was this crazy kid i've met masa darjah dua. and by crazy i meant betul-betul gila annoying nak mampus tahap petala langit ke lapan. HE WAS THE PAIN IN MY ASS OKAY.

i didn't know how to start this because it may sounded like too overly weird/ awkward idk

----------------------

first, when i was in primary school (i sekolah kat sk jalan 4, bangi or nama poyo dia, jeps.), this one boy yang duduk selang satu meja depan ai memang gila doh suka cari pasal. tapi bukan dengan orang lain, tapi dengan ai sorang je. i thought he hated me, so i hated him a lot more (followback hate hahaha lol ok bad puns.)

want to know why i hated him so much?

1. curi pensel.

it may seem it wasn't a big deal. pensel biasa bunga-bunga lepastu kat belakang pemadam tu je kot. bila i suruh pulangkan balik dia cakap

"pensel awak cantik, saya nak simpan buat kenangan"

banyak cantik dia punya kenangan.

lepastu, agaknya dia rasa bersalah, he gave his pencil to mine. dia kata, "awak ambiklah saya punya". it was a very nice pencil actually. i pasrah malas nak layan terus pi ambik pastu sambil tulis tu tekan kuat-kuat sebab geram. hahahaha


2. curi air

for god's sake, dia minum air orang suka hati mak bapak dia je. dan orang tu tak lain dan tak bukan, ai.

one day i remembered i jerit marah dia cakap "nak minum pi lah minum air orang lain!! eeeeeishh". and then dia kata, "tak nak air awak bawak sedap." and i was like 'air kosong? seriously...' -__-

pasraaah.


3. suka duduk dekat orang

THIS is the creepy as heck part. dia suka duduk sebelah ai. i tell you tempat sebelah ai tu kawan ai. dia (laki tu) pernah marah kot sebab kawan ai tak kasi duduk kat tempat tu. and do you know what he did?

tarik beg sekolah belakang ai kat bangku lepastu terus duduk satu kerusi dengan ai as if kitorang macam menunggang kuda. ai pun apa lagi, terus la berdiri pastu jerit "bodoh!" (ayat paling violent masa kecik) pastu ai lari pergi tandas menangis hahahaha (omg my old self is a coward)

bukan tu je, once i was about to sit on my chair. bila tengok kerusi tu takda orang. dah letak beg dah pun. tapi bila i duduk tetiba rasa macam duduk atas peha orang. rupanya dia oh my god i swear rasanya tu muka ai paling marah kot sebab dia patah balik kat kerusi dia heh i didn't remember this part clearly.


4. insult me about my ambitions

i am that type of person yang jadi marah gila nak mati bila someone insulted me. especially when it comes to my dream. masa tu kelas bm kot tak silap, the topic was cita-cita saya. bila cikgu tanya, i jawab nak jadi pereka fesyen. lepastu dia boleh tanya, "pereka fesyen tu apa? macam kerja orang miskin je."

OH HELL YOU DID NOT JUST SAY THAT TO ME

i wanted to reply tapi bila dapat death glare dari cikgu terus takut hahahaha

pastu bila sampai turn dia cakap apa cita-cita, dia kata nak jadi pencuri. the whole class shocked i wasn't even kidding termasuk cikgu sekali terkejut. pastu bila cikgu tanya kenapa, dia jawab "saya nak jadi pencuri hati. ayah selalu cakap mak saya pencuri hati dia."

the whole class senyap. besides we're just kids mana paham (bila dah besar then ingat balik baru ooo paham) but muka cikgu nampak macam merah padam la. and then cikgu proceed  dengan orang lain and then he looked at me. tersengih, macam beruk.

----------------------

i wanted to continue tapi rasanya post ni pun dah panjang baq hang. and what was his name? i can't recall. believe me, memang tak ingot langsung kot. muka pun samar-samar je ingat hahaha

plus dia pindah sekolah masa darjah 2 tu jugak idk why hahaha why would i care though? like i ever see him again.


have fun in your life by the way, i have to deal with some assignments sobs

till then.
bye.


3 comments on "childhood memories #1"
  1. Ya Allah, kelakar sangat plus sweet! :D

    ReplyDelete
  2. @Hana(sya)

    mana datang sweetnya -____-
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Custom Post Signature

Custom Post  Signature